NuffnangX

Tuesday, 20 October 2015

APA ITU WORLD'S LARGEST LESSON (WLL) ?

     


          The World’s Largest Lesson (WLL) merupakan salah satu inisiatif di bawah Project Everyone yang mendapat mandat dan sokongan daripada PBB. WLL adalah salah satu platform bagi memperkenalkan 17 matlamat ini kepada semua lapisan masyarakat di seluruh dunia terutama dalam pendidikan. 
          Sebanyak 24 modul pengajaran WLL yang dirangka oleh guru-guru di serata dunia telah dimuat naik di internet. FrogAsia juga telah memuat naik bahan informasi berkaitan The Global Goals atau SDGs dalam bentuk animasi komik berjudul Heroes for Change di laman Frog Store bermula 28 September 2015. Murid-murid boleh memuat turun komik ini menerusi akaun Frog VLE masing-masing untuk dibaca dan dimanfaatkan.

          Para guru dan murid digalakkan untuk menggunakan Frog VLE bagi tujuan memuat turun bahan ini dan berkongsi informasi berkaitan WLL. Menerusi Frog VLE, pengajaran dan pembelajaran WLL akan menjad lebih kreatif, efektif dan menyeronokkan dengan menggunakan fungsi-fungsi interaktif yang telah disediakan.

Untuk maklumat lanjut tentang cara penggunaan Frog VLE, 
sila layari pautan www.frogasia.com/learncentre.

Untuk maklumat lanjut mengenai WLL, 

1 comment:

  1. Salam cikgu boleh tak saya nak dapatkan keseluruhan modul linus bagi bm,bi dan matematik untuk tahun 1...send ke email saya zieta0810@gmail.com

    ReplyDelete